BÆREKRAFT OG PRODUKSJON

Tommeliten, en norsk nettbutikk med lager i Gausdal som er forpliktet til bærekraftig produksjon av barneklær med fokus på varighet og minimal miljøpåvirkning. Våre verdier inkluderer salg av kvalitetstøy som varer lenge, kan arves eller doneres for økonomisk effektivitet og redusert klimapåvirkning.


Våre produkter kommer fra nøye utvalgte samarbeidspartnere. Vi legger vekt på kvalitet, gode arbeidsvilkår på fabrikken og testing av klær og materialer. 

Sikkerheten til våre små er av ytterste viktighet, og derfor gjennomfører vi jevnlige tester for å forsikre oss om at klærne våre fra Kina er frie for skadelige stoffer.

Deler av vårt sortiment er OEKO-TEX og GOTS. Varer dette gjelder har dette beskrevet i produktbeskrivelse. Målet vårt for 2024 er å bytte ut mest mulig av sortimentet vårt til OEKO-TEX og GOTS-merket tøy.

HVA ER OEKO-TEX?

Oeko-Tex® er det mest kjente varemerket i verden for merking av produktsikkerhet og bærekraftig produksjon innenfor tekstilindustrien. Store deler av vårt sortiment har denne sertifiseringen, og du finner informasjon i produktbeskrivelsen om hvilke produkter som er har dette.

HVA ER GOTS?

GOTS (Global Organic Textile Standard) er en internasjonal merkeordning for økologiske tekstiler. Merkeordningen stiller krav til at minimum 70 prosent av fibrene skal være økologisk dyrket, og at tekstilene må oppfylle miljø- og helsekrav gjennom hele produksjonsprosessen.


Vi streber kontinuerlig etter økt bærekraftighet, og overskuddsmateriale, som feilproduksjoner og reklamasjoner, doneres til veldedige organisasjoner som en del av vårt engasjement for en mer ansvarlig produksjonspraksis.

Har du tips til oss om hvordan vi kan forbedre oss, så er vi alltid interessert i å forbedre oss! Send oss en e-post på post@tommeliten.no